(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Mandlový sen
Potřebné ingredience
NA HMOTU: 200g mandlových nudliček, 100g mléčné čokolády, kousek Omegy na rozpuštění čokolády NA KRÉM: 100ml smetany ke šlehání, 150g bílé čokolády, 50g mléčné čokolády, 80g másla NA NAMÁČENÍ: 1 dávka domácí čokolády viz. můj další recept
Postup přípravy
Tohle cukroví je u nás vždycky hned pryč. Vyjde docela draze, ale u nás ho prostě každý rok vyžadují.
Postup vypadá složitě, ale je to jednoduché. Jen se pořád čeká než něco vychladne nebo ztuhne.
Nejdřív si připravíme krém. Do kastrólku nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Stáhneme z plotny a přídáme na kousky nalámané oba druhy čokolády, Necháme rozpustit a promícháme metličkou. Když je čokoláda rozpuštěná,přidáme i máslo a taky necháme rozpustit a promícháme. Můžeme přidat i 3polévkové lžíce čokoládového likéru nebo rumu (já nedávám). Necháme vychladnout. Já si tohle dělám den předem.
Na suchou pánvičku nasypeme nudličky mandlí a za občasného promíchání opražíme ( dokud mandle nezačnou vonět. Vedle si rozpustíme 100g čokolády.Do rozpuštěné čokolády nasypeme opražené mandle a pořádně promícháme. Nabíráme lžící a dáváme na pečící papír hromádky. Ty pak troško roztáhneme do tvaru placiček. Necháme ztuhnout.
Vychladlý krém vyšleháme a nadplníme do sáčku. Pokud jsme krém právě vyndaly z lednice a je na šlehání moc tuhý, můžeme ho na chvilku dát do vodní lázně a až pak vyšlehat.
Ztuhlé mandlové lacičky odlepíme z papíru a nastříkáme na ně krém. Opět necháme ztuhnout.
Nakonec namáčíme do čokolády. Já to dělám tak, že cukroví vezmu za spodek, otočím "vzhůru nohama" a prostě namočím do čokolády, nechám přebytečnou čokoládu stéct a dám zase na pepíčí papír a ztuhnout. Čokoláda musí být tekutá, ale ne příliš horká, jinak se krém rozpouští.
Postup vypadá složitě, ale je to jednoduché. Jen se pořád čeká než něco vychladne nebo ztuhne.
Nejdřív si připravíme krém. Do kastrólku nalijeme smetanu a přivedeme ji k varu. Stáhneme z plotny a přídáme na kousky nalámané oba druhy čokolády, Necháme rozpustit a promícháme metličkou. Když je čokoláda rozpuštěná,přidáme i máslo a taky necháme rozpustit a promícháme. Můžeme přidat i 3polévkové lžíce čokoládového likéru nebo rumu (já nedávám). Necháme vychladnout. Já si tohle dělám den předem.
Na suchou pánvičku nasypeme nudličky mandlí a za občasného promíchání opražíme ( dokud mandle nezačnou vonět. Vedle si rozpustíme 100g čokolády.Do rozpuštěné čokolády nasypeme opražené mandle a pořádně promícháme. Nabíráme lžící a dáváme na pečící papír hromádky. Ty pak troško roztáhneme do tvaru placiček. Necháme ztuhnout.
Vychladlý krém vyšleháme a nadplníme do sáčku. Pokud jsme krém právě vyndaly z lednice a je na šlehání moc tuhý, můžeme ho na chvilku dát do vodní lázně a až pak vyšlehat.
Ztuhlé mandlové lacičky odlepíme z papíru a nastříkáme na ně krém. Opět necháme ztuhnout.
Nakonec namáčíme do čokolády. Já to dělám tak, že cukroví vezmu za spodek, otočím "vzhůru nohama" a prostě namočím do čokolády, nechám přebytečnou čokoládu stéct a dám zase na pepíčí papír a ztuhnout. Čokoláda musí být tekutá, ale ne příliš horká, jinak se krém rozpouští.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vlatina
(upraveno)
28. 11. 2013, 20:43
dobrý den můžu se zeptat co znamená máslo na namáčení?děkuji
KarpasovaZ
(upraveno)
28. 11. 2013, 22:00
@vlatina
máslo klasické Už jsem upravila recept
hanulice
(upraveno)
22. 12. 2012, 20:07
melony
(upraveno)
19. 12. 2012, 22:55
To vypadá dobře...
Paluna
(upraveno)
19. 12. 2012, 20:48